Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocante de noz
- 100 g noz
- 30 g manteiga s/ sal
- 10 g natas
- 30 g açúcar amarelo
Sobremesa de abóbora
- 750 g abóbora (manteiga ou Hokkaido, etc.), cortada em pedaços
- 200 g açúcar
- 2 cravinhos
-
40
g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
lub 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.) - 5 bolachas de manteiga
-
150
g kaymak (ver dica)
lub 150 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3002.4 kJ / 717.6 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 87.7 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 502.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabuleiro doce e salgado
20 min
Tagine de carne, arroz e bolinhos de pistácio a vapor
Brak ocen
Cocktail sem álcool de chai e baunilha
Brak ocen
Gratinado de nachos
1j
Sanduíche de gelado de cereja e banana
11 godz. 30 min
Limonada de rosas
Brak ocen
Papelotes de pescada e legumes a vapor - TM5
Brak ocen
Mexilhão e berbigão com molho de alho-francês
1j
Bolo com recheio de champanhe
55 Min
Bolo de abóbora de Halloween
4 Std.
Mascarpone cremoso com maçãs caramelizadas
30 min
Panacotas de chocolate branco
4j 5 menit