Sobremesa de abóbora com crocante de noz

Sobremesa de abóbora com crocante de noz

4.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 doses

Składniki

Crocante de noz
  • noz
    100 g
  • manteiga s/ sal
    30 g
  • natas
    10 g
  • açúcar amarelo
    30 g
Sobremesa de abóbora
  • abóbora (manteiga ou Hokkaido, etc.), cortada em pedaços
    750 g
  • açúcar
    200 g
  • cravinhos
    2
  • sumo de laranja (1 unid. aprox.)
    40 g
    30 g sumo de limão, (1 unid. aprox.)
  • bolachas de manteiga
    5
  • kaymak (ver dica)
    150 g
    150 g crème fraîche

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 717.6 kcal / 3002.4 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 38.7 g
Węglowodany 87.7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 502.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...