Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sardinha em azeite s/ espinha
- 20 g coentros
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 1 limão (raspa e sumo)
- 60 g azeite
- 200 g sêmola de milho
- 100 g farinha de milho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 1200 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1728.8 kJ / 413.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 360.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Xarém de conquilhas
3h
Tofu de coentrada
20 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Xarém com atum fresco
40 min
Calulu de peixe
40 min
Tomatada de ovos
35 Min
Gaspacho
10 Min
Açorda de poejos
40 min
Gaspacho
30 Min
Tomatada com ovos escalfados
55 Min
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40 min