Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sardinha em azeite s/ espinha
- 20 g coentros
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 1 limão (raspa e sumo)
- 60 g azeite
- 200 g sêmola de milho
- 100 g farinha de milho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 1200 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1728.8 kJ / 413.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 360.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Xarém de conquilhas
3 Std.
Xarém com atum fresco
40 Min
Gaspacho
10 Min
Favas guisadas
50 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Salada de ovas
40 Min
Salmorejo
25 Min
Feta vegan em azeite e ervas
1 Std. 10 Min
Sopa de bacalhau e marisco
1 Std.
Xarém do caldo da caldeirada
30 Min
Raia alhada
40 Min
Muamba de ginguba com galinha e funje de milho
1 Std. 10 Min