Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sobras de pão
-
100
g flocos de aveia
lub 100 g corn flakes - 5 pés de salsa
- 500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 700 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 800 g medalhões de pescada descongelados
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 5 g coentros
- 1 c. sopa de mostarda em grão
- Azeite q.b. p/ untar
- 100 g farinha
- 3 ovos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 347.8 kJ / 83.1 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 157.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com 2 ingredientes
1h 15min
Empadão de peru
1h 55min
Ratatouille com "arroz" de couve-flor
35 Min
Almôndegas com legumes estufados
45 Min
Creme cor de laranja
50 Min
Torcidos de erva doce
Brak ocen
Menu: Rolos de frango com legumes e Creme de legumes versátil
1 Std.
Creme de brócolos e ervilhas e gratinado de corvina e legumes
1 Std.
Pães de leite
1u. 35min
Batatas recheadas
1 Std. 30 Min
Empadão enrolado
1 Std. 30 Min
Cuscuz mediterrânico
10 Min