Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g figos secos
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g açúcar mascavado escuro
- 10 g fermento p/ bolos
- 10 g leite
- 1 c. chá de canela em pó
- 50 g sumo de maçã
- Óleo q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 279.1 kJ / 66.7 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 41.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rochedos de aveia, coco e mel
25min
Aveia no forno com chocolate negro e frutos vermelhos
30min
Bolachas de melaço e especiarias
40min
Quadrados de melancia
7h
Tarte de marmelo
50min
Bolo de amendoim
35min
Madalenas de mel
35min
Bolachas de abóbora da Sena
1 Std. 25 Min
Bolachas de aveia
20min
Bebida de arroz com aroma de coco
8 godz. 30 min
Bolo mármore de frutos vermelhos
2h
Felisminas
45min