Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 100 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 150 g de harina de fuerza
Bollo portugués
- 120 g de azúcar
- 90 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 3 huevos
- 2 cucharaditas de piel de limón rallada
- 25 g de vino de Oporto
- 400 g de harina de fuerza
- ½ - 1 cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1195 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 32.8 mg
Alternatywne przepisy
Café dalgona con leche condensada
10 Min
Bizcocho panadero con huevos de corral
17 Std.
Bocadito helado de yogur y fresas
6h 10min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Espuma de fresas
5 Min
Masa de pan básica
1 Std.
Panecillos de avellanas
Brak ocen
Panecillos de comino
30min
Boquerones rellenos de jamón y queso
30min
Roscón con mermelada de fresa y baño de chocolate
3 Std. 15 Min
Miniconchas de almendra
40min
Lasaña 3.0
1 Std. 30 Min