Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 100 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 150 g de harina de fuerza
Bollo portugués
- 120 g de azúcar
- 90 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 3 huevos
- 2 cucharaditas de piel de limón rallada
- 25 g de vino de Oporto
- 400 g de harina de fuerza
- ½ - 1 cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1195 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 32.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema de café
5min
Caracolas de hojaldre
40 min
Pizzas blancas de peras con uvas
1h
Pan plano con verduras y hummus
1h 15 min
Brioche de frutos secos (sin lácteos y sin huevo)
2j 15 menit
Espirales de calabacín con boloñesa
40 min
Brazo gitano de pimientos del piquillo
1h 30min
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14h 30min
Bocaditos de limón y almendra
5h 15min
Pan plegado de ajo y hierbas
1 Std. 40 Min
Tarta con cobertura de manzana laminada
1h
Gratén de nachos
1h