Bollo portugués (Fogaça)

Bollo portugués (Fogaça)

4.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 raciones

Składniki

Esponja
  • de agua
    100 g
  • de levadura prensada fresca
    25 g
  • de harina de fuerza
    150 g
Bollo portugués
  • de azúcar
    120 g
  • de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
    90 g
  • huevos
    3
  • de piel de limón rallada
    2 cucharaditas
  • de vino de Oporto
    25 g
  • de harina de fuerza
    400 g
  • de canela molida
    ½ - 1 cucharadita
  • de sal
    1 pellizco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 285 kcal / 1195 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 44.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 32.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...