Bollo portugués (Fogaça)

Bollo portugués (Fogaça)

4.3 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 raciones

Składniki

Esponja
  • 100 g de agua
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 150 g de harina de fuerza
Bollo portugués
  • 120 g de azúcar
  • 90 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 3 huevos
  • 2 cucharaditas de piel de limón rallada
  • 25 g de vino de Oporto
  • 400 g de harina de fuerza
  • ½ - 1 cucharadita de canela molida
  • 1 pellizco de sal

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 32.8 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 1195 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...