Wersje kompatybilne
Bacalhau ao vapor com salada de cherovia e molho de laranja
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola roxa
- 2 laranjas (raspa e sumo)
- 10 g manjericão, só as folhas
- ¼ c. chá de cardamomo em pó
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g água
- 4 lombos de bacalhau demolhado
- 1 limão cortado em rodelas
- 30 g rama de cherovia
- 150 g agrião
- 5 g folhas de hortelã
- 10 g azeitonas pretas s/ caroço
- 10 g amêndoa laminada
- 5 g sementes de girassol
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1676.6 kJ / 400.7 kcal
- Białko
- 49.5 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1010.8 mg
Alternatywne przepisy
Cozer 5-6 filetes de peixe
25min
Cozer 250 g de brócolos
20 Min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40min
Salada de tomate com vinagreta de framboesa
10min
Sorvete de citrinos
Brak ocen
Cozer 1500 g de lombinho de porco
35min
Fajitas de sobras de frango
1h 20min
Caracóis
1 Std. 30 Min
Sopa grega de feijão (Fasolada)
30min
Beterraba cozida (Modo descascar)
40min
Bolo de banana e coco vegan
1h 20min
Refogar 200-300 g de cebola
20 Min