Menu: Arroz de legumes com fiambre e omelete e trifle com noz e uva

Menu: Arroz de legumes com fiambre e omelete e trifle com noz e uva

3.6 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

Arroz de legumes com fiambre e omelete
  • ovos
    4
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    6 pitadas de
  • paprika fumada
    3 pitadas de
  • água
    1000 g
  • legumes em pó
    1 c. sopa de
  • arroz basmati
    200 g
  • cenoura cortada em pedaços
    250 g
  • alho-francês cortado em pedaços
    100 g
  • azeite
    30 g
  • ervilhas descongeladas
    150 g
  • fiambre cortado em pedaços ou em cubos
    150 g
  • molho de soja light
    2 c. sopa de
Trifle
  • açúcar
    50 g
  • natas
    250 g
  • queijo mascarpone
    250 g
  • queijo quark
    150 g
  • açúcar baunilhado
    1 c. sopa de
  • miolo de noz
    40 g
  • mel
    3 c. sopa de
  • uvas sem grainha
    250 g
  • salsa só as folhas
    2 pés de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1138.6 kcal / 4763.9 kJ
Białko 30.7 g
Tłuszcz 68.7 g
Węglowodany 104.4 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 31.5 g
Sód 1789 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...