Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche (env. 40 g), émietté
- 10 g de sucre en poudre
- 130 g de matière grasse végétale, type margarine
- 750 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 130 g de mélasse
- 100 g de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2021.2 kJ / 482.7 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1 godz. 5 min
Pides aux trois fromages
1h 40min
Pains batbout marocains
1 Std.
Chorba tunisienne
45min
Batbout au fromage
30min
Gozleme
1h 40min
Pita au blé complet
1h 35 min
Msemen
40min
Cachir de poulet aux olives
7h
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Pizza lahmacun à la turque
1 Std.