Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, en morceaux
- 100 g d'eau minérale
- 100 g de lait
- 25 g d'huile neutre
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1036 kJ / 247 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Sablés à la confiture
1h 40min
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1h 5min
Pides aux trois fromages
1h 40min
Pains batbout marocains
1h
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min
Gozleme
1h 40min
Msemen
40 min
Simit
2 godz. 10 min
Mahjouba (crêpes farcies)
2h 50min
Minipizzas ourson
3h 15min
Pizza lahmacun à la turque
1h