Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 90 g de sucre en poudre
-
70
g de farine de riz
lub 70 g de fécule de maïs - 3 pincées de vanille Bourbon en poudre
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 660.5 kJ / 156.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1ωρ. 5 λεπτ.
Soupe à la coriandre
50 Min
Beurre beldi au zaatar
10min
Petites crêpes à la crème de lait et pistache (Katayef achta)
50 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 godz.
Mhalabieh (entremets libanais) et cigarettes russes
2h 35min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 dk
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Harira
7hod.
Zaalouk d’aubergine
45 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min
Citronnade à la menthe et au miel
10min