Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate e tostate
- 160 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 110 g di burro freddo, a pezzi
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di scorza di limone tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 225.5 kJ / 53.9 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 37.3 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti integrali di frutta secca
2 Std.
Crostata albicocca e cioccolato fondente
6h
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3h 30min
Pane a fisarmonica con burro aromatizzato alle olive
2h 30min
Tris di salse per aperitivo
30min
Biscotti di vetro segnaposto
2 Std.
Crostata salata multicolore
1h
Crema di whisky
2 Std.
Menù: Tartine con mousse ai carciofi, crêpes cavolo nero e Gorgonzola, crema al cioccolato bianco con nocciole e amaretti (Bimby Friend)
1 Std. 45 Min
Crostata salata multicolore
1h
Frutta secca dolce e speziata
1h
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40min