Sopa miso (Misoshiru)

Sopa miso (Misoshiru)

4.3 10 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 doses

Składniki

  • água
    1000 g
  • hondashi
    1 ½ c. chá de
    1 c. chá de molho de peixe
  • pasta de miso
    45 g
  • cogumelos shitake secos previamente hidratados e cortados em fatias
    5
  • tofu cortado em cubos
    150 g
  • algas wakame secas
    1 ½ c. chá de
  • Cebolo (spring onion) cortado em rodelas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 15 g
Kalorie 672 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...