![Cuillère à café de chocolat Cuillère à café de chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ab7a85b4-07ab-4776-b579-557082618730/Derivates/554922356f6da56ed49f61ad9f4d75a25873d788.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- guimauves, coupées en morceaux pour décorer
- pépites de chocolat blanc, pour la décoration
- piment en poudre, pour la décoration
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1013.3 kJ / 242.2 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 7.8 mg
Alternatywne przepisy
Amandes sucrées à la cannelle
25 Min
Cristallisation du chocolat
15 Min
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7 Std.
Sucettes de meringue en sapin de Noël
3h 40min
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Chocolats de Noël
1 Std.
Sel aux herbes et citron
1 Std.
Biscuits salés au paprika et sésame
40 Min
Chocolats de Pâques
15 Min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Jus de pommes
20 min