
Urządzenia i Akcesoria
Smoked Salmon Pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portions
Składniki
Dough
-
water270 g
-
sugar1 tsp
-
dried instant yeast1 tsp
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing60 g
-
spelt flour plus extra for flouring500 g
-
fine sea salt2 tsp
Topping
-
mozzarella drained, cut in pieces100 g
-
cherry tomatoes250 g
-
tomato purée80 g
-
balsamic vinegar20 g
-
garlic cloves2
-
fresh basil leaves only3 - 4 sprigs
-
dried oregano1 tsp
-
sugar1 tsp
-
fine sea salt3 pinches
-
fresh chilli deseeded, sliced (5 mm)½
-
smoked salmon sliced (1 cm)190 g
-
fresh parsley leaves only2 - 3 sprigs
-
red onions quartered60 g
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing30 g
-
lemon juice20 g
-
pitted black olives100 g
-
mixed baby leaf salad100 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
845 kcal /
3534 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pizza
11 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia