Urządzenia i Akcesoria
Smoked Salmon Pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portions
Składniki
Dough
-
water270 g
-
sugar1 tsp
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing60 g
-
spelt flour plus extra for flouring500 g
-
fine sea salt2 tsp
Topping
-
mozzarella drained, cut in pieces100 g
-
cherry tomatoes250 g
-
tomato purée80 g
-
balsamic vinegar20 g
-
garlic cloves2
-
fresh basil leaves only3 - 4 sprigs
-
2 - 3 sprigs fresh oregano, leaves onlydried oregano1 tsp
-
sugar1 tsp
-
fine sea salt3 pinches
-
fresh chilli deseeded, sliced (5 mm)½
-
smoked salmon sliced (1 cm)190 g
-
fresh parsley leaves only2 - 3 sprigs
-
red onions quartered60 g
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing30 g
-
lemon juice20 g
-
pitted black olives100 g
-
mixed baby leaf salad100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
33 g
Kalorie
3534 kJ /
845 kcal
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizza
11 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Slow Cooked Chicken Stew in Bread Bowls
Brak ocen
Batch-Cooking: Warm Vegetable Salad; Tomato and Mushroom Spaghetti; Chicken with Rice and Pepper Sauce
1 godz.
Beetroot Carpaccio (TM5)
20 min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta
1 godz.
Stuffed vegetables
1 godz. 5 min
Tofu stew
30 min
Spicy Cornbread Gratin
Brak ocen
Stuffed Seitan Roll with Champagne Rice
1 godz. 45 min
Chickpea Gratin
1 godz.
Tofu stew
30 min
Spinach with Chickpeas (Espinacas con Garbanzos)
30 min