Smoked Salmon Pizza

Smoked Salmon Pizza

4.0 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Dough
  • water
    270 g
  • sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
    10 g fresh yeast, crumbled
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    60 g
  • spelt flour plus extra for flouring
    500 g
  • fine sea salt
    2 tsp
Topping
  • mozzarella drained, cut in pieces
    100 g
  • cherry tomatoes
    250 g
  • tomato purée
    80 g
  • balsamic vinegar
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh basil leaves only
    3 - 4 sprigs
  • dried oregano
    1 tsp
    2 - 3 sprigs fresh oregano, leaves only
  • sugar
    1 tsp
  • fine sea salt
    3 pinches
  • fresh chilli deseeded, sliced (5 mm)
    ½
  • smoked salmon sliced (1 cm)
    190 g
  • fresh parsley leaves only
    2 - 3 sprigs
  • red onions quartered
    60 g
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • lemon juice
    20 g
  • pitted black olives
    100 g
  • mixed baby leaf salad
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 845 kcal / 3534 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 95 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...