Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
380 g ziemniaków obranych
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
15 g masła
-
¼ łyżeczki soli
-
450 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
500 g wody
-
¾ opakowania sera camembert (90 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
355.7 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
994.2 kJ /
237.6 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Lasagne z grzybami
2 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.