Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
750 g ziemniaków obranych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
25 g masła
-
¾ łyżeczki soli
-
900 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
500 g wody
-
1 ½ opakowania sera camembert (łącznie ok. 180 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
378.8 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
883.3 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Lasagne z grzybami
2 godz. 20 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Kotleciki z chleba
45 min
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.