Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peruvian yellow capsicum marinade
- 320 g yellow capsicums, cut in pieces
- 140 g milk
- 160 g water
- 10 g celery stalk
- 5 g fresh ginger
- 30 g shallots (approx. 3 shallots)
- 30 g lime juice
- 1 pinch salt
- ½ tsp Hainan yellow capsicum sauce
- 1 tbsp light soy sauce
Raw seabass salad
- 400 g seabass fillets
- 10 g sea salt
- 1 sweet corn on the cob, separate kernels and leaves
- 500 g water
- 5 g fresh red chillies
- 20 g shallots
- 40 g lime juice
- 4 stalks English celery, leaves only
- 4 stalks fresh coriander, leaves only
- 30 g crispy fried shallots
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Scrambled Tofu
20 min
Asian-style rice with eggs and vegetables
35min
Tofu stew
30 min
Whole Chicken and Tabbouleh with Tomato and Mint
Brak ocen
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Steamed Glutinous Rice With Mud Crab
1h 30min
Roast Potatoes (Betty) Metric
1 Std. 15 Min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Umami Soup
1 Std. 20 Min
Arseeyah
50min