Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peruvian yellow capsicum marinade
- 320 g yellow capsicums, cut in pieces
- 140 g milk
- 160 g water
- 10 g celery stalk
- 5 g fresh ginger
- 30 g shallots (approx. 3 shallots)
- 30 g lime juice
- 1 pinch salt
- ½ tsp Hainan yellow capsicum sauce
- 1 tbsp light soy sauce
Raw seabass salad
- 400 g seabass fillets
- 10 g sea salt
- 1 sweet corn on the cob, separate kernels and leaves
- 500 g water
- 5 g fresh red chillies
- 20 g shallots
- 40 g lime juice
- 4 stalks English celery, leaves only
- 4 stalks fresh coriander, leaves only
- 30 g crispy fried shallots
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35min
Tom Yum with Prawns
25min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Fish Stock
Keine Bewertungen
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1h 25min
Country-style chicken liver fritters
35min
Chicken with bulgur and vegetables
3 godz. 5 min
Sardines in parcels with green bean salad
Keine Bewertungen
Cream of lettuce soup, sea bass with potatoes and watercress sauce
30min
Aglio olio e peperoncino
35min
Tofu stew
30min