Rogale à la marcińskie

Rogale à la marcińskie

4.9 667 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz.
24 sztuki

Składniki

Ciasto półfrancuskie
  • masła schłodzonego
    230 g
  • mleka 3,2%
    230 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    45 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    2 łyżki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 szczypta
Nadzienie
  • białego maku
    300 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    100 g
  • migdałów, blanszowanych
    100 g
  • cukru
    90 g
  • masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    100 g
  • biszkoptów lady fingers połamanych na kawałki (ok. 45 g, patrz wskazówka)
    5
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej (ok. 40 g)
    2 łyżki
  • śmietany, 18% tłuszczu (ok. 50 g)
    2 - 3 łyżki
  • miodu
    1 łyżka
Pieczenie rogali
  • mąka pszenna do oprószenia
  • jajko
    1
  • mleka
    1 łyżka
Lukier
  • cukru pudru
    150 g
  • mleka
    4 łyżki
  • aromatu cytrynowego
    2 - 3 krople

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 362.8 kcal / 1518 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 30.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...