
Urządzenia i Akcesoria
Rogale à la marcińskie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz.
24 sztuki
Składniki
Ciasto półfrancuskie
-
masła schłodzonego230 g
-
mleka 3,2%230 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru45 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
Nadzienie
-
białego maku300 g
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
cukru90 g
-
masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)100 g
-
biszkoptów lady fingers połamanych na kawałki (ok. 45 g, patrz wskazówka)5
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej (ok. 40 g)2 łyżki
-
śmietany, 18% tłuszczu (ok. 50 g)2 - 3 łyżki
-
miodu1 łyżka
Pieczenie rogali
-
mąka pszenna do oprószenia
-
jajko1
-
mleka1 łyżka
Lukier
-
cukru pudru150 g
-
mleka4 łyżki
-
aromatu cytrynowego2 - 3 krople
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
362.8 kcal /
1518 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
30.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 Std.
Piernik choinka
15 Std. 30 Min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 Std. 50 Min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 Std. 40 Min
Masa marcepanowa
1 Std. 5 Min
Masa makowa z białego maku
30 Min
Makowiec z białym makiem
2 Std. 20 Min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 Std. 35 Min
Masa makowa
30 Min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 Std. 40 Min
Piernik staropolski cz. II
98 Std.
Piernik staropolski cz. I
672 Std. 30 Min