
Urządzenia i Akcesoria
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
10 porcji
Składniki
Napój orzechowy
-
250 g orzechów, całych, mieszanych (np. migdałów, orzechów laskowych, orzeszków ziemnych)
-
1500 g wody
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
-
40 g miodu
Kruszonka z cytrusów i lawendy
-
150 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g miodu
-
1 łyżeczka lawendy, świeżej
-
skórka otarta z ½ cytryny ekologicznej
-
skórka otarta z połowy pomarańczy ekologicznej
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
Lody
-
250 g śmietanki kokosowej
-
4 jajka
-
1 łyżeczka gumy guar (patrz wskazówka)
-
150 g miodu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
389 kcal /
1627.6 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
121.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Warkocze orzechowe
2 godz.
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Bezalkoholowa Piña Colada
5 min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min
Lody marmurkowe
11 godz. 30 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Lody miętowe z czekoladą
8 godz. 30 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min