Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 10 g de harina
- 100 g de vino blanco
- 250 g de agua
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 200 g de guisantes (frescos o congelados)
- 12 mejillones frescos limpios
- 4 rodajas de congrio gruesas (preferiblemente de la parte abierta, aprox. 800 g)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1407 kJ / 337 kcal
- Białko
- 42.48 g
- Węglowodany
- 7.77 g
- Tłuszcz
- 15.07 g
- Błonnik
- 2.49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bonito encebollado (Cantabria)
1ч. 10 мин.
Bonito a la riojana
50min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Rodaballo en papillote con espárragos
30min
Chicharro con aceitunas y alcaparras
40min
Congrio y patatas al vapor con tomate rústico
45min
Bacalao fresco con ajada
30min
Brochetas de palometa adobada
1h 25 min
Chicharros al horno con patatas y pimientos
1 godz. 5 min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30min
Espárragos blancos frescos gratinados
1h
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25min