Urządzenia i Akcesoria
Wieloziarniste batony kakaowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
18 sztuk
Składniki
-
75 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g ziaren, mieszanych (np. ziarna sezamu, pestki dyni, ziarna słonecznika)
-
125 g orzechów pekan
-
2 łyżki nasion chia
-
2 łyżki siemienia lnianego
-
30 g kakao
-
370 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
50 - 100 g wody (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.8 g
Kalorie
902.6 kJ /
215.7 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 min
Batony proteinowe
3 godz. 10 min
Batoniki musli
1 godz.
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2 godz. 30 min