Wieloziarniste batony kakaowe

Wieloziarniste batony kakaowe

4.6 85 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
18 sztuk

Składniki

  • oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    75 g
  • ziaren mieszanych (np. ziarna sezamu, pestki dyni, ziarna słonecznika)
    150 g
  • orzechów pekan
    125 g
  • nasion chia
    2 łyżki
  • siemienia lnianego
    2 łyżki
  • kakao
    30 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
    370 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • wody (opcjonalnie)
    50 - 100 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 215.7 kcal / 902.6 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 15.7 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...