Wieloziarniste batony kakaowe
TM5 TM6

Wieloziarniste batony kakaowe

4.7 (13 ocen)

Składniki

  • 75 g oleju kokosowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 150 g ziaren mieszanych (np. ziarna sezamu, pestki dyni, ziarna słonecznika)
  • 125 g orzechów pekan
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 30 g kakao
  • 370 g daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 50 - 100 g wody (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
902.6 kJ / 215.7 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
15.7 g
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie