Saumon sur asperges et vinaigrette aux herbes

Saumon sur asperges et vinaigrette aux herbes

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Vinaigrette
  • d'échalotes coupées en deux
    50 g
  • d'aneth frais (± 20 g), pluches
    2 bouquets
  • d'huile de colza
    80 g
  • de vinaigre de vin blanc
    40 g
  • de moutarde à l'ancienne
    10 g
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre moulu
    4 pincées
Les asperges
  • d'eau
    500 g
  • d'asperges blanches pelées, partagées dans la longueur selon leur taille
    700 g
  • de sucre
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de beurre
    10 g
Le saumon
  • filets de saumon frais, sans peau (± 180 g chacun)
    4
  • d'huile de colza
    10 g
  • citron seulement un peu de zeste râpé
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 607 kcal / 2531 kJ
Białko 38.8 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...