Gâteau au caramel

Gâteau au caramel

4.5 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 parts

Składniki

La sauce au caramel
  • de sucre
    250 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    200 g
  • d'eau
    1030 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de beurre (si possible en un seul morceau)
    30 g
  • de vinaigre
    1 c. à soupe
Le biscuit
  • du beurre pour le moule
  • de farine de blé pour le moule
  • oeufs
    3
  • de sucre
    80 g
  • de lait
    120 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de levure chimique (1 sachet)
    11 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 358.7 kcal / 1485.1 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 174.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...