![Gâteau au caramel Gâteau au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F32A9F21-96D7-4F2A-9421-D9AEC75897DF/Derivates/edaaa552-ea5a-4dca-aa5f-5cc3939002fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
- 250 g de sucre
- 200 - 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre (si possible en un seul morceau)
- 1 c. à soupe de vinaigre
Le biscuit
- 120 g de beurre, à température ambiante et un peu plus pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu plus pour le moule
- 3 oeufs
- 80 g de sucre
- 120 g de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 11 g de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1485.1 kJ / 358.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 174.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Cheesecake (avec cuisson)
7 Std. 20 Min
Cheesecake (sans cuisson)
5 godz. 30 min
Gâteau vapeur marbré
1 godz. 30 min
Biscuits d'amour aux fraises
1 Std. 10 Min
Biscuits aux amandes
1 Std.
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Biscuits au beurre
50 Min
Gâteau marbré
2h 10min
Couscous royal
1 Std. 10 Min
Crème au chocolat
1h 20min