Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jitomate, en trozos
- 500 g de tomate verde, en trozos
- 6 chiles guajillo, sin tallo y sin semillas
- 1 chile morita, sin tallo y sin semillas
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 1 clavo de olor
- 1 pizca de comino
- 2 hojas de laurel secas
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 1000 g de falda de res en cubos (4 cm)
- 1 cda de sal, al gusto
- 2 cdas concentrado de caldo de res, al gusto
- agua, para cocinar
- tortillas, para servir
- cebolla blanca, picada, para decorar
- cilantro, picado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1500 gramos
- Kalorie
- 7404.2 kJ / 1769.6 kcal
- Białko
- 233.4 g
- Węglowodany
- 95.2 g
- Tłuszcz
- 57.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 31.9 g
- Sód
- 10724.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40min
Entomatadas de pollo
40min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Chorizo norteño
30min
Salsa martajada
50min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20 min
Frijoles puercos a mi manera
25 min
Pastel de sushi
1h
Mostachón de frutos rojos
1h 30min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min