Slow-cooked Short Rib with Beetroot Purée

Slow-cooked Short Rib with Beetroot Purée

3.0 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
2 portions

Składniki

Slow-cooked Beef Short Rib
  • carrot peeled, cut in pieces (3 cm)
    50 g
  • shallot halved
    20 g
  • leek white part only
    35 g
  • sunflower oil
    35 g
  • beef meat pieces, sinew free
    250 g
  • beef short ribs (2 x 200 g pieces)
    400 g
  • water
    1200 g
  • cornflour (opcjonalnie) mixed with 1 tsp water
    1 tsp
Beetroot Purée
  • raw beetroot peeled, cut in pieces (3 cm)
    150 g
  • red wine
    20 g
  • beetroot juice
    80 g
  • apple cider vinegar
    10 g
  • caster sugar
    10 g
Cippolini Onions
  • water
    1000 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • salt
    10 g
  • cippolini onions (approx. 70 g each), peeled
    3
    spring onions, large, white bulb only
Serving
  • sunflower oil
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1245.7 kcal / 5212 kJ
Białko 53.6 g
Tłuszcz 102.5 g
Węglowodany 25.8 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 46.8 g
Sód 2262.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...