Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Slow-cooked Beef Short Rib
- 50 g carrot, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 20 g shallot, halved
- 35 g leek, white part only
- 35 g sunflower oil
- 250 g beef meat pieces, sinew free
- 400 g beef short ribs (2 x 200 g pieces)
- 1200 g water
- 1 tsp cornflour, mixed with 1 tsp water (opcjonalnie)
Beetroot Purée
- 150 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 20 g red wine
- 80 g beetroot juice
- 10 g apple cider vinegar
- 10 g caster sugar
Cippolini Onions
- 1000 g water
- 50 g unsalted butter, diced
- 10 g salt
-
3
cippolini onions (approx. 70 g each), peeled
lub spring onions, large, white bulb only
Serving
- 1 tsp sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5212 kJ / 1245.7 kcal
- Białko
- 53.6 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 102.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 2262.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM6)
Brak ocen
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2 godz. 20 min
Lemon Chicken Wings with Rice and Vegetables
40 min
Three-milk Cake
2j
Sous-vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5h 45 min
Simple Turkey Gravy
25 min
Sous-vide Octopus Salad
8h
Roast Pork with Chutney, Vegetables, Mashed Sweet Potatoes and Sweet Wine Sauce
Brak ocen
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 godz. 35 min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2j 10 menit
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1j 20 menit