Baked Pork Loin with Creamy Mushroom Sauce and Rice

4.1 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves
    20 g
  • onions quartered
    120 g
  • olive oil
    20 g
  • chestnut mushrooms sliced
    400 g
  • water
    750 g
  • sour cream
    200 g
  • double cream
    200 g
  • vegetable stock paste, homemade
    2 heaped tsp
    2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
  • lemon juice
    1 tsp
  • fine sea salt plus extra for seasoning
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra for seasoning
    3 pinch
  • olive oil for frying
    2 Tbsp
  • pork tenderloin in one piece
    600 - 800 g
  • white long grain rice
    350 g
  • olive oil
    1 Tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1777.1 mg
Białko 37 g
Kalorie 4252.6 kJ / 1016.4 kcal
Tłuszcz 56.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 23.4 g
Węglowodany 90.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...