Wersje kompatybilne
Christmas Eve Lasagne - Lasagne della vigilia di Natale
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach Ricotta Filling
- 200 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 500 g ricotta cheese
- 200 g frozen spinach, defrosted and drained (drained weight)
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Seafood Filling
- 400 g large raw prawns, peeled
- 180 g scallops, halved if large
- 150 g raw squid rings
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 garlic cloves
- 50 g unsalted butter, diced
- 125 g white wine
- 30 g lemon juice
Béchamel Sauce
- 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 40 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 600 g milk
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 12 dried lasagne pasta sheets
- 250 g grated mozzarella
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3224 kJ / 772 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1h
Sunday Morning Breakfast Bake
1h 15min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1 godz. 40 min
Bread Pudding with Red Berries
55min
Sicilian Prawn Salad
40min
Louisiana Rice and Shrimp
25 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15min
Seafood Risotto with Chorizo
1hod. 5min