Urządzenia i Akcesoria
Smoked Salmon and Leek Quiche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 slices
Składniki
Shortcrust Pastry
-
Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)60 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing100 g
-
water ice cold65 g
-
fine sea salt½ tsp
Béchamel Sauce
-
unsalted butter diced20 g
-
plain flour30 g
-
milk250 g
-
fine sea salt or to taste1 tsp
-
ground black pepper or to taste2 pinches
-
large eggs2
Filling
-
water1000 g
-
leeks cut in rounds (1 cm)500 g
-
smoked salmon cut in strips (1 cm)150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
947 mg
Białko
17 g
Kalorie
1636 kJ /
392 kcal
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tuna and Spring Onion Quiche
2 godz.
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Salmon Filo Spiral
1 godz. 10 min
Salmon and Courgette en Croute
1 godz.
Tomato and Vegetable Quiche
1 godz. 45 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 godz. 30 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min