
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 60 g Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing
- 65 g water ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Béchamel Sauce
- 20 g unsalted butter diced
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt or to taste
- 2 pinches ground black pepper or to taste
- 2 large eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g leeks cut in rounds (1 cm)
- 150 g smoked salmon cut in strips (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 392 kcal / 1636 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 947 mg