Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 60 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 65 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Béchamel Sauce
- 20 g unsalted butter, diced
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 large eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 150 g smoked salmon, cut in strips (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1636 kJ / 392 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 947 mg
Alternatywne przepisy
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30min
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min.
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1h 20 min.
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1h 30min
Onion Pie
2h
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20 min.