Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 60 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 65 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Béchamel Sauce
- 20 g unsalted butter, diced
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 large eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 150 g smoked salmon, cut in strips (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1636 kJ / 392 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 947 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Salmon and Courgette en Croute
1h
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 Min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40min
Creamed Cod
45 Min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2 Std. 30 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 Min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min