Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortilla Dough
- 130 g water
- 100 g plain flour
- 150 g wholemeal flour
- 15 g olive oil
- 1 tsp salt
Chicken Filling and Finalisation
- 250 g red peppers, cut in strips (6 cm x 1 cm)
- 20 g olive oil
- 200 g spring onions, sliced (1 cm)
- ½ tsp ground cumin
-
½
tsp hot paprika
lub sweet paprika - ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g leftover roast chicken, shredded in 1 cm pieces
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 120 g crème fraîche
- 1 lime, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 532 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Ham, Egg and Chips
30min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1h 10min
Tomato and Bacon Spaghetti
35 Min
Slow-cooked Beef and Baby Corn Stew with Rice
4h 20min
Sticky Sesame Chicken
40min
Chilli Con Carne
35 Min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35 Min
Mediterranean-style Salad with Smoky Chicken (TM6)
1h 10min
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
1h
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15 min