Zeppole di San Giuseppe

Zeppole di San Giuseppe

4.8 34 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
25 pezzi

Składniki

Crema pasticcera
  • 100 g di zucchero
  • 70 g di farina tipo 00
  • ½ bustina di vaniglia in polvere
  • 500 g di latte intero
  • 2 uova medie
Impasto per zeppole al forno
  • 125 g di acqua
  • 90 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 125 g di farina tipo 00
  • 3 uova medie
Terminare la preparazione
  • 25 g di zucchero
  • 25 amarene sciroppate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 3 g
Kalorie 443 kJ / 106 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...