Zeppole di San Giuseppe (TM6)
TM6

Zeppole di San Giuseppe (TM6)

3.9 (126 ocen)

Składniki

Crema pasticcera

  • 500 g di latte intero
  • 4 tuorli
  • 100 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 42 - 45 g di amido di mais (maizena)

Impasto per zeppole

  • 180 g di acqua
  • 100 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 140 g di farina tipo 00
  • 3 uova (da 60 g circa)
  • 1 tuorlo

Terminare la preparazione

  • 40 g di zucchero
  • 6 amarene sciroppate

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1982.8 kJ / 474 kcal
Białko
11.7 g
Węglowodany
56.8 g
Tłuszcz
23.8 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Błonnik
0.9 g
Sód
220.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy