Urządzenia i Akcesoria
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 pezzi
Składniki
Crema pasticcera
-
500 g di latte intero
-
4 tuorli
-
100 g zucchero
-
1 stecca di vaniglia i semini estratti
-
42 - 45 g di amido di mais (maizena)
Impasto per zeppole
-
180 g di acqua
-
100 g di burro a pezzi
-
1 pizzico di sale
-
140 g di farina tipo 00
-
3 uova (da 60 g circa)
-
1 tuorlo
Terminare la preparazione
-
40 g zucchero
-
6 amarene sciroppate
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
220.7 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1982.8 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
56.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pastiera napoletana
8 godz.
Pasta frolla
1 godz. 10 min
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Pastiera
15 godz.
Graffe di Carnevale
4 godz.
Pandoro
15 godz. 15 min
Danubio salato
3 godz.
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min
Focaccia barese
4 godz.
Pettole pugliesi
3 godz.