Zeppole di San Giuseppe (TM6)

Zeppole di San Giuseppe (TM6)

4.1 182 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 pezzi

Składniki

Crema pasticcera
  • di latte intero
    500 g
  • tuorli
    4
  • di zucchero
    100 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
  • di amido di mais (maizena)
    42 - 45 g
Impasto per zeppole
  • di acqua
    180 g
  • di burro a pezzi
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina tipo 00
    140 g
  • uova (da 60 g circa)
    3
  • tuorlo
    1
Terminare la preparazione
  • di zucchero
    40 g
  • amarene sciroppate
    6

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 474 kcal / 1982.8 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 56.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 220.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...