Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 10 g di zucchero
- 50 g di burro morbido
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di farina manitoba
- 5 g di sale
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 568.9 kJ / 135.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 122.3 mg
Alternatywne przepisy
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Taralli sugna e pepe
4 Std.
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Pizzette fritte
1h 55min
Pastiera napoletana
15h
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Struffoli
1h
Chiacchiere
1h 35 min
Torta Babà napoletana
8h
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min