Pasta e fagioli alla napoletana

Pasta e fagioli alla napoletana

4.5 24 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • ½ - 1 spicchio di aglio senza anima, a piacere
  • 15 g di sedano a pezzi
  • ½ foglia di alloro secca
  • 25 g di pancetta a cubetti
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 100 g di pomodori pelati
    100 g di passata di pomodoro
  • ½ cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 350 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 230 g di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati
  • 80 g di pasta secca (tipo pasta mista)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.7 g
Kalorie 1523 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 7.2 g
Węglowodany 45.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...