Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 400 g plain flour, plus extra for dusting
- 4 egg yolks
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g icing sugar
Apple mixture
- 1500 g apples, peeled, cored and cut into quarters (approx. 1800 g before prep)
- ½ tsp ground cinnamon
- 40 g white sugar
Meringue filling
- 150 g icing sugar
- 4 egg whites
- ¼ tsp cream of tartar
- ground cinnamon, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2138.5 kJ / 509.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 66.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Apricot Danish slice
40 min
Yoyo slice
2h 30min
Strawberry jelly slice
2h 40min
Rice pudding
50 min
Pineapple passionfruit tart
4h 30min
Black forest cake
5h
Apple fritters
1h
Layered Jaffa® slice
2h 30min
Cheesecake with meringue topping
3h 30min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min