Urządzenia i Akcesoria
Freeform basic bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 slices
Składniki
-
wheat grains (see Tips)100 g
-
water plus extra to brush300 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
extra virgin olive oil20 g
-
baker's flour plus extra to dust420 g
-
sea salt1 tsp
-
mixed seeds to sprinkle (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
159 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
689.6 kJ /
164.8 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
30.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 godz. 45 min
Cheat's Kaiser rolls
2 godz. 30 min
Portuguese bread
3 godz. 30 min
Walnut cake with coffee frosting
1 godz. 10 min
Walnut and coffee cream muffin
55 min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1 godz. 10 min
Thirty second whole orange cake
1 godz. 15 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter, using modes)
10 min
Quick puff pastry
1 godz. 20 min
Homemade toasted muesli
30 min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 godz. 30 min