Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry coulis
- 200 g fresh raspberries or frozen
- 100 g caster sugar
- 20 g freshly squeezed lemon juice
Pavlova
- 330 g white sugar
- 250 g egg whites (approx. 8 egg whites), room temperature
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp white vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp cornflour
Raspberry cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 20 g fresh raspberries or frozen raspberries, thawed and well-drained
- 500 g fresh mixed berries, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 345 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 90.4 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Grilled Fish with Mango Sambal
Brak ocen
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24h 30min
Steamed white chocolate cheesecake
25h 20min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26h 35min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Traditional crème brûlée
25 Std.