Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)

Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)

4.8 138 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Dough
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    20 g
  • lukewarm water
    400 g
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
  • baker's flour
    500 g
  • sea salt
    2 tsp
Topping
  • red onion cut into squares (2 cm), layers separated (24 pieces)
    ½
  • mixed cherry tomatoes cut in half
    12
  • fresh rosemary leaves only
    1 tbsp
  • extra virgin olive oil
    3 tbsp
  • sea salt flakes to sprinkle
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 417.3 kcal / 1752.5 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 1120.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...