Wersje kompatybilne
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 400 g lukewarm water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 500 g baker's flour
- 2 tsp sea salt
Topping
- ½ red onion, cut into squares (2 cm), layers separated (24 pieces)
- 12 mixed cherry tomatoes, cut in half
- 1 tbsp fresh rosemary, leaves only
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1752.5 kJ / 417.3 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1120.2 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Greek pita breads
1 Std. 15 Min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
The best ricotta gnocchi
3 Std. 45 Min
Artisan potato bread
2 Std. 5 Min
Easy citrus pie
1 Std.
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Hot cross bun loaf
2h 40min
Pickled cabbage salad with Thermomix® Cutter
10 Min
Better banana cake
45min