Wersje kompatybilne
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 400 g lukewarm water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 500 g baker's flour
- 2 tsp sea salt
Topping
- ½ red onion, cut into squares (2 cm), layers separated (24 pieces)
- 12 mixed cherry tomatoes, cut in half
- 1 tbsp fresh rosemary, leaves only
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1752.5 kJ / 417.3 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1120.2 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and saffron arancini
25h
Greek pita breads
1h 15min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
Ciabatta olive sticks
2u. 5min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 godz. 45 min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Artisan potato bread
2u. 5min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Thermomumma white sandwich bread loaf
2 godz. 35 min
Cinnamon buns
3 Std. 5 Min
Pizza sauce
30 min