Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g de viande de lapin, en morceaux et désossée
- 200 g de lardons fumés
- 500 g de gorge de porc, détaillée en dés
- 200 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g d'échalotes
- 10 brins de persil frais
- 2 branches de thym frais
- 5 feuilles de sauge fraîche
- 50 g de cognac
- 20 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 3 feuilles de laurier frais
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Pâté périgourdin
48h
Terrine de volaille pistache-citron
24h
Pâté de campagne au foie gras
48h
Cailles farcies
1 Std. 15 Min
Pâté de campagne
48h
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 Std.
Terrine de campagne
4j 30 menit
Terrine de campagne
25 Std. 15 Min
Terrine de canard
24h
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Terrine de pintade aux pistaches
24h