Pâté de lapin

Pâté de lapin

4.5 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
10 portions

Składniki

  • 850 g de viande de lapin, en morceaux et désossée
  • 200 g de lardons fumés
  • 500 g de gorge de porc détaillée en dés
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 200 g d'échalotes
  • 10 brins de persil frais
  • 2 branches de thym frais
  • 5 feuilles de sauge fraîche (opcjonalnie)
  • 50 g de cognac
  • 20 g de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 œuf
  • 3 feuilles de laurier frais
  • 1 crépine de porc

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 31.4 g
Kalorie 1447 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...