Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oranges non traitées, zeste et jus (200 g de jus env.)
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de lait
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102 kJ / 264 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au chocolat
1小时
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45 Min
Verrines à l'orange
1小时 15 分钟
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Crème d'amande aux raisins
1hod. 40min
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4 Std. 45 Min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2 Std.
Œufs au lait au citron
5h
Galette à l'ananas et au rhum
1 Std. 10 Min
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13h 20min
Gâteau vapeur à l'orange
40min