Leek and potato soup
TM6 TM5 TM31

Leek and potato soup

3.8 (35 ocen)

Składniki

  • 450 g leeks (white part only), cut in pieces
  • 1 tsp salt, plus extra to taste
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 30 g butter
  • 250 g potatoes, cut in slices (0.5 cm)
  • 700 g water
  • 1 pinch ground white pepper
  • 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
  • 100 g milk
  • fresh chives, chopped, to garnish
    lub fresh flat-leaf parsley, chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
613 kJ / 146 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy