Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
TM6 TM5

Lentil and Vegetable Bolognese Sauce

4.2 ( 203 oceny )

Składniki

  • 150 g red split lentils
  • 700 g water
  • 80 g onions quartered
  • 1 Tbsp olive oil
  • 2 garlic cloves
  • 400 g tomatoes, tinned
  • 150 g courgettes sliced
  • 50 g button mushrooms halved
  • 2 - 3 Tbsp tomato purée to taste
  • ½ tsp dried oregano
  • ¾ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 3 sprigs fresh basil leaves finely sliced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
201 kcal / 841 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
28 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy