Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 2 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina
- 70 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 120 g di burro morbido
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di mandorle dolci
- 600 g di carote mondate e a pezzi
- 200 g di succo di arancia fresco
- 100 g di zucchero
- 1 bacca di anice stellato
- 250 g di panna fresca liquida
- 2 uova
Arance caramellate
- 2 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 arancia a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1805 kJ / 431 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti classici (senza zucchero)
1h
Pizza mele e brie
1h 50min
Torta di carote
1h 10min
Ciambella del mugnaio
40min
Torta di semola mandorle e miele
1h 15min
Tortino di patate
1h 40 min
Muffin dell'Alto Adige
40min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1h 10min
Torta rustica di pere
2h
Biscotti al profumo di arancio
2h
Ciambellone ai cereali
1h
Ciambella all'arancia e noci (senza lattosio)
1h 30 min