Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 2 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina
- 70 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 120 g di burro morbido
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di mandorle dolci
- 600 g di carote mondate e a pezzi
- 200 g di succo di arancia fresco
- 100 g di zucchero
- 1 bacca di anice stellato
- 250 g di panna fresca liquida
- 2 uova
Arance caramellate
- 2 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 arancia a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1805 kJ / 431 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1h 20 min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Ciambella del mugnaio
40min
Ciambellone integrale noci e fichi
2h
Pane alle castagne
4h
Ciambella di zucca
1h 20 min
Torta di pere e vino Porto al vapore
45min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Torta di carote
1h 10min
Ciambellone ai cereali
1h
Torta soffice al profumo di arance
55min