Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 120 g di burro morbido + q.b.
- 220 g di farina tipo 00
- 50 g di acqua
- 70 g di zucchero grezzo di canna
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 120 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di zenzero in polvere
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 500 g di acqua
- 600 g di polpa di zucca trombetta a pezzi
- 150 g di panna acida
- 4 uova
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1308 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Tartufi al cioccolato
2u. 45min
Frittelle di patate
45 min
Tortina arancia e cioccolatini
2h 30min
Crostata alle mele
1u.
Torta di mele
1u.
Delizia al cioccolato
40min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Bignè cake
4h
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1u. 20min
Torta Bimby®
1h 50min
Torta al cioccolato e peperoncino
55min
Torta veloce al cioccolato
20min