Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 120 g di burro morbido + q.b.
- 220 g di farina tipo 00
- 50 g di acqua
- 70 g di zucchero grezzo di canna
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 120 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di zenzero in polvere
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 500 g di acqua
- 600 g di polpa di zucca trombetta a pezzi
- 150 g di panna acida
- 4 uova
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1308 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
"Finta" cheesecake
1h 55min
Croissant al cioccolato
3h 35min
Torta degli auguri
1 Std. 35 Min
Crêpes al limone con mascarpone e lamponi
35 min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3 Std. 40 Min
Terrina di verdure e uova
3h 20 min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4 godz. 45 min
Galette des rois con gocce di cioccolato
5h
Torta mostruosa
2h 30min
Torta di semola mandorle e miele
1 godz. 15 min
Tegole al cacao con mandorle
12h 30 min
Pitte pie calabresi
1 godz. 30 min