Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi
- 220 g di farina tipo 00 + q.b. per spolverizzare
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 20 g di burro
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 30 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 2 mele renette, sbucciate e a pezzi (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti integrali alle mandorle
35min
Biscotti di avena
30min
Biscotti croccanti di riso
1h 15min
Biscottini alle mandorle
35min
Biscotti ai semi
30min
Biscotti della nonna
30min
Tortine di carote e cioccolato
35min
Biscotti rustici, farro cioccolato e cannella
40min
Biscotti integrali arancia e limone
1h 30min
Biscottini al muesli
1h 10min
Biscotti alle nocciole
40min
Praline avena, cocco e miele
35min