Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina senza glutine per pizza o pasta + q.b.
- 65 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
-
100
g di prosciutto cotto a fette, consentito da prontuario
lub 100 g di prosciutto crudo a fette, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscottini di riso al limone (senza glutine)
50min
Crocchette (senza glutine)
5h 5 min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Crostini multigusto (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Torta margherita (senza glutine)
50min
Crêpes (senza glutine)
50min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min