Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base croccante
- 80 g di biscotti speculooos a metà
- 15 g di burro morbido
Lemon curd
- 1 limone, preferibilmente biologico, pelato e in quarti (senza semini)
- 70 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 125 g di zucchero
Meringa
- 3 albumi
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 90 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 257.8 kJ / 61.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflè ai due cioccolati
20 Min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1 Std. 25 Min
Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
6h 35min
Mousse al cioccolato
3h 30min
Croquembouche monoporzione
2 Std. 40 Min
Crostata more e mirtilli
3hod.
Panna cotta kiwi e ciliegie
6sa 40 dk
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1 godz. 5 min
Biscotto genoise al cacao
1 Std. 10 Min
Creme brûlée (senza lattosio)
25min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5h 30min
Mousse cioccolato bianco e lamponi
30min