Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della cheesecake
- 250 g di biscotti al cacao
- 100 g di burro a pezzi
Crema ai mirtilli
- 200 g di mirtilli
- 200 g di latte
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di zucchero
- 12 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
Crema alla vaniglia
- 200 g di latte
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 12 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
Crema alle fragole
- 250 g di fragole
- 200 g di latte
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di zucchero
- 12 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di meringa ai mirtilli
3h 30min
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2 Std.
Cheesecake cotta alle fragole
1 Std. 30 Min
Cheesecake allo yogurt e fragole
5h 40min
Mango cheesecake
5 Std. 30 Min
Mousse cioccolato bianco e lamponi
30 Min
Cream tart
4 Std.
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5 Std. 30 Min
Cheesecake all'uva fragola
10 Std.
Cheesecake ai lamponi
3 Std. 20 Min
Cheesecake vaniglia e cioccolato
7h 35min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min