Urządzenia i Akcesoria
Pączki pieczone
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
Pączki pieczone
-
160 g mleka
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki suchych drożdży30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 żółtka
-
300 g powideł śliwkowych, gęstych300 g marmolady
Lukier
-
200 g cukru pudru
-
40 g wody
-
kandyzowana skórka pomarańczowa (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
13 mg
Białko
6 g
Kalorie
1392 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 h 55 min
Słonecznikowe bagietki
1 h 10 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6, TM7)
1 h 35 min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 h 45 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 h 10 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Warkocz makowy
2 h 45 min
Piegusek na białkach
1 h
Zawijane drożdżówki z serem
2 h 40 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 h 30 min
Wieniec z makiem i morelami
1 h 30 min
Sernik Izaura
2 h