
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pączki pieczone
- 160 g mleka
- 70 g masła pokrojonego na kawałki
-
30
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży - 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 4 żółtka
-
300
g marmolady
lub 300 g powideł śliwkowych gęstych
Lukier
- 200 g cukru pudru
- 40 g wody
- kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 332 kcal / 1392 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 61 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 13 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piegusek na białkach
1 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6)
1 godz. 35 min
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Sernik Izaura
2 godz.
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Ciasto z kawałkami czekolady
1 godz.
Rogaliki z marmoladą
50 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min