Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kapusty pekińskiej
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
3 porcje
Składniki
-
10 g cebuli żółtej lub czerwonej
-
50 g jabłka kwaśnego, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
100 g kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
-
10 g oleju
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 łyżki kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (ok. 70 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
217.6 mg
Białko
1 g
Kalorie
240.1 kJ /
57.4 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min