
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g paluszków, solonych, połamanych na ok. 3 cm kawałki (patrz wskazówka i wariant)
- 200 g czekolady deserowej, pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
- 30 g masła
- 24 mini jajeczka czekoladowe, nadziewane, białe lub kolorowe
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1171.3 kJ / 280 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 141.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Jajka po szkocku
1h 25min
Straszne przekąski
1 Std. 30 Min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 Std. 25 Min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 Std. 15 Min
Trufle nietoperze z dynią
2h 30min
Chlebek-choinka do odrywania
2h 10min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1h
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20 min
Hot dogi pieski
40min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50min
Krwawe paluchy wiedźmy
4hod. 10min