Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g paluszków, solonych, połamanych na ok. 3 cm kawałki (patrz wskazówka i wariant)
- 200 g czekolady deserowej, pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
- 30 g masła
- 24 mini jajeczka czekoladowe, nadziewane, białe lub kolorowe
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1171.3 kJ / 280 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 141.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Lizaki bezowe choinki
3h 40 min
Świąteczne serniczki na patyku
6 godz.
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 Std. 15 Min
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Ciasteczka-jajeczka
3 Std.
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 Std. 50 Min
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 Std. 10 Min