
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g paluszków, solonych, połamanych na ok. 3 cm kawałki (patrz wskazówka i wariant)
- 200 g czekolady deserowej, pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
- 30 g masła
- 24 mini jajeczka czekoladowe, nadziewane, białe lub kolorowe
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1171.3 kJ / 280 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 141.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szyszki z ryżu preparowanego
1 godz. 25 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Ciasteczka-jajeczka
3 godz.
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Bezowe duszki
4 godz. 5 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.